Manifest contra la Censura a la Bisbal

El passat 11 de maig, en el context de les Jornades Culturals Llibertàries, es va fer un mural reivindicatiu contra les presons a l’aparcament del costat de l’edifici sindical de la Bisbal. L’acció s’havia comunicat a l’Ajuntament un mes abans, el qual va esperar a trobar la gent pintant per prohibir-lo, i el 23 de maig van repintar el mur tapant tota la feina.

Denunciem públicament la censura de l’ajuntament de La Bisbal d’Empordà, que ha tapat el mural que havíem elaborat per les catorzenes Jornades Culturals Llibertàries, dissabte 11 de maig de 2013.

El mural era molt explícit, el text deia: «Governants! Tanqueu a les persones per justificar el vostre model de societat, basat en la barbarie i el caos. Cap estat ens farà lliures». Charles Chaplin vestit de presoner a una banda i la A circulada a l’altra.

Es va entregar una instància un mes abans, avisant que faríem el mural. Ens van denegar el «permís» el mateix dia que estàvem pintant-lo, a través de la policia local, amb un escrit amb data del 23 d’abril… En acabar el mural la policia va fer unes fotos… Per acabar esborrant el mural el dia 23 de maig, a traves de la brigada municipal, situat a l’aparcament del camp de futbol vell.

Un ajuntament «democràtic», governat pel PSC-PSOE, amb Óscar Aparicio al capdavant, vol fer callar la veu de l’única organització Sindical amb seu a la Bisbal, i de l’Ateneu Llibertari. L’ajuntament no sembla tenir res més a fer que gastar diners boicotejant la tasca que desenvolupen les nostres entitats, i per això denunciem el tarannà antiobrer i repressiu de l’ajuntament de La Bisbal, que no admet la lliure expressió del poble, i es dedica a censurar un sindicat independent de l’Estat, els partits polítics i la Patronal.

A la classe obrera cada cop estem mes explotats, humiliats i manipulats pel sistema capitalista. Hem perdut drets i llibertats que han costat generacions conquerir, i les condicions de vida cada vegada son més precàries, ara amb més de 6 milions d’aturats. La persecució de les idees contraries al seu règim, i la repressió a les alternatives que els poden plantar cara, esdevenen una necessitat per l’Estat, incloent un poble com La Bisbal.

mural-chaplin

Deixa un comentari